1184 Budapest, Hengersor u. 73. Tel. +36(1)2921023
     

Üdvözöljük a Béker-Soft Informatika Kft. weboldalán!
Hírek, aktualitások
A mentésről...

Minden létező fórumon felhívjuk a felhasználók figyelmét a mentés fontosságára. De úgy tűnik, hogy nem tudjuk elégszer mondani, és hogy megértsék, miért fontos az adatok rendszeres archiválása, valamilyen "balesetnek" kell történnie...

Mivel műszaki eszközökkel van dolgunk, bármikor előfordulhatnak hibák. Hardver hiba, áramszünet, villámcsapás, árvíz, belvíz, vihar, eltulajdonítás... És ilyenkor az adatbázisokat csak egy jó mentésből lehet visszaállítani.

Sajnos még mindig sokan nem fordítanak erre elegendő figyelmet. Azután meg ha több hónapos (éves) adatokat kell újraírni, akkor jönnek rá, hogy megérte volna az a Pen Drive a 4000 Forintot, és megérte volna a napi + 10 perc, hogy biztonságban legyenek a rendszerek.

Sajnos vannak nagyobb intézmények is, ahol a mentés működése nincs ellenőrizve, és hetekig senki nem néz rá az automatizmusra, hogy csinál-e valamit. Egy rendszergazdának ez a legfontosabb feladata, hogy reggelente leellenőrizze, hogy éjszaka futott-e a mentés vagy sem. Az az informatikus munkatárs, aki ezzel nem foglalkozik, az nem nevezheti magát rendszergazdának!

Tehát újra a legfontosabb informatikai biztonsági feladatok:
- A Microsoft folyamatosan foltozza rendszereit, így a biztonsági réseket megszünteti. Kérjük rendszeresen frissítsék operációs rend-szerüket, a Windows Update segítségével!
- Minden gépen legyen vírus ellenőrző. A vírus ellenőrző adatbázisát folyamatosan frissíteni kell!
- Mindig legyen külső egységen (CD, DVD, Pen Drive, merevlemez) a Főnix rendszer adatbázisairól mentés! Legalább hetente menteni szükséges! A mentést a gépektől eltérő helységben kell tárolni! Az a legjobb, ha legalább két garnitúra mentés van rotációban. Minden pótolhatatlan adatot menteni kell! Sok gép dokumentumok mappájában pótolhatatlan szöveges adatok vannak, vagy gondolni kell idegen (pl. vérnyomásmérő) rendszerekre is!
- A központi gépen legyen szünetmentes áramforrás, az áramforrás akkumulátorát rendszeresen ellenőrizni kell, és ha szükséges cserélni kell (2-3 évnél tovább általában nem bírják ki az akkumulátorok!).
- A központi gépeket idegenek által meg nem közelíthető helyen kell tárolni. A központi gépet csak szabályos módon szabad leállítani!

Figyelem! A fentiek hiányából eredő kényelmetlenségek, plusz munkák és költségek az intézéményt illetve felhasználóit terhelik!

BSI ügyfélszolgálat
ui: Tájékoztatóul egy árlista, hogy egy szakcég mennyiért nyeri vissza az információkat a tönkrement merevlemezekről: a Kürt Kft. honlapja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név
E-mail cím
 
Copyright 1991 - 2018 © Béker-Soft Informatika Kft.π designed by Robilix WEB