1184 Budapest, Hengersor u. 73. Tel. +36(1)2921023
     

DIVAS - Klinikai PACS Server
A PACS rendszerek (Picture Archiving and Communication System) egészségügyi intézmények képarchiválási és továbbítási feladatait oldják meg. Ebbe tartozik a DICOM és nem DICOM képalkotó eszközökön (modalitásokon) keletkező képek begyűjtése, ezek biztonságos adattároló eszközökön történő rögzítése, valamint a képek és a hozzájuk tartozó egyéb klinikai információk megjelenítése az intézmény tetszőleges pontján. Egy jó PACS rendszer képes együtt dolgozni az intézmény meglévő informatikai rendszereivel, megosztva azokkal, -például a betegek előjegyzésére vonatkozó- ,információkkal

Az évek során a PACS rendszerek bizonyították, hogy számos előnyt biztosítanak az őket felhasználó intézmények számára:
- idő megtakarítás,
- csökkenő filmfelhasználási és ehhez kapcsolódó költségek,
- csökkenő várakozási idők a betegek számára,
- a termelékenység növekedésének köszönhető bevétel növekedés,
- környezetvédelem,
- orvos- és beteg- elégedettség növekedése.

A DIVAS-PACS rendszer egy olyan szoftver, mely archiválási és DICOM kommunikációs feladatokat megvalósító szerver termék. Az adatok tárolására MS SQL Server adatbázist használ. Két változatban áll rendelkezésre. A Professional változatot rendelőintézetek valamint kisméretű kórházak számára kínáljuk (átlagosan évi 80000 vizsgálatig), 3 DICOM modalitás illesztését teszi lehetővé. Az Enterprise változatot - 5 DICOM modalitás illesztésével - közepes- és nagyméretű intézmények számára kínáljuk.

A DIVAS-Pacs rendszer a szabványos DICOM kommunikációkkal rendelkező digitális modalitásokkal képes kommunikálni. Mindazokhoz a kórházi (rendelőintézeti) informatikai rendszerekkel képes kommunikálni, melyek támogatják a szabványos HL7 kommunikációt.

A DIVAS-PACS szerver alkalmazás a FŐNIX-Pro rendszer moduljaként is rendelhető.
Copyright 1991 - 2018 © Béker-Soft Informatika Kft.π designed by Robilix WEB