1184 Budapest, Hengersor u. 73. Tel. +36(1)2921023
     

Grafikus döntéstámogató rendszer
Mindig a megfelelő irányba: MedControl

A gyors és pontos stratégiai döntésekhez nyújt segítséget az intézményi felsővezetés számára a MedControl grafikus döntéstámogató rendszer. Segítségével a menedzsment azonnal hozzájut a számára legfontosabb összevont adatokhoz és azok időbeli változásához – így a vezetői döntések minősége és pontossága javul.

A MedControl segítségével diagramokon lehet áttekinteni az intézmény legfontosabb működési adatait. Így a menedzsment a stratégiai tervezéshez, de akár a napi, tárgyalási döntésekhez is összevont, átfogó és áttekintő jellegű információk birtokába jut.

A rendszer elérhető mobiltelefonon és táblagépen (iOS és Android), internetes böngészőben, valamit Windows alapú számítógépen is. Legyen bárhol a világban, legyen bármilyen megtekintő eszköze, az intézmény információi mindig Önnél vannak, az ellenőrzés és a visszacsatolás lehetőségei bárhol rendelkezésre állnak – ennek tudata egyértelműen javítja a kollégák munkateljesítményét.

A MedControl elsősorban a FŐNIX-Pro medikai rendszer adatbázisára épül, azonban tetszőleges adatforrásból képes dolgozni, beleértve az intézményi gazdasági és kontrolling szoftvereit, dBase-állományokat, vagy manuálisan feltöltött Excel-táblázatokat. A diagramok egyszerre többféle, egymástól akár fizikailag is elszigetelt adatforrásból származó adatsorokat is ábrázolhatnak, így a felhasználás köre kiszélesíthető.

A gyors tájékozódást segíti, hogy egy diagramon jeleníthetőek meg az intézmény pénzügyi rendszereiből származó financiális információk és a betegforgalmi rendszerekből származó adatok, függetlenül attól, hogy a két rendszer egyéb módon nincs kapcsolatban egymással. A MedControl rendszer képes a több különböző adatforrásból származó adatsorok együttes feldolgozására is: a megjelenítés előtt az adatsorokkal statisztikai és matematikai műveletek is elvégezhetőek. Így lehetőség nyílik a betegforgalmi rendszer esetszámaiból és a pénzügyi rendszerből származó költségadatokból kiszámíttatni az ellátások átlagos költségeit, akár többféle lekérdezési szempont, például osztályonkénti vagy ellátás típusonkénti összesítés alapján.
A vezetői megoldás fontos jellemzője, hogy az egyes kimutatásokhoz rendelt adatforrások elérésekor, az adatok lekérdezése előtt a MedControl a felhasználó által beírt (a kimutatásokhoz rendelt, előre specifikált) paramétereket át tudja adni a lekérdező eljárásoknak. Ezzel a funkcióval a felhasználó paraméterezett lekérdezéseket végezhet, és a rendszer ezek eredményét jeleníti meg grafikus formában. Az adatok mindig naprakészek, a statisztikai feldolgozások, kimutatások a lekérdezés pillanatában futnak le az adatforrásokon.

A lekérdezések sikeres lefutása után, a rendszer az egyes kimutatásokhoz rendelt prezentációs beállításoknak megfelelően jeleníti meg a grafikus adatokat – bármilyen megtekintő eszközön. A rendszerben lehetőség nyílik vonal-, oszlop-, kombinált oszlop-, háromdimenziós oszlop- és kördiagramok megjelenítésére is, így az intézmény teljesítménye egyszerűen vizualizálható. Windows-alapú megjelenítés esetén a diagramok nagyíthatóak, gördíthetőek. Amennyiben a rendszeren kívül, összefoglalóban, prezentációban vagy a tulajdonosok-fenntartók számára lenne szükség grafikus információra, a diagramok és az azok alapjául szolgáló adatsorok a legnépszerűbb formátumokban elmenthetőek, könnyen beilleszthetőek beszámolók, jelentések vagy tájékoztató kiadványok szövegébe, vagy e-mailen továbbíthatóak.

A MedControl működtetéséhez nincs szükség költséges szerver- és szoftver-infrastruktúra beszerzésére és üzemeltetésére, helyi informatikai szaktudásra, hiszen a megoldás magas rendelkezésre állású, felhő alapú szolgáltatásként vehető igénybe. A maximális adatbiztonság garantálása érdekében, a diagramok biztonságos internet kapcsolaton keresztül kerülnek megjelenítésre.
A MedControl segíti az egészségügyi menedzsment tudás átadását – de tetszőlegesen intézményre szabható. Induláskor számos népszerű diagram azonnal a vezetők rendelkezésre áll, így segítve a gyors eligazodást, de egyedi igények esetén az új diagramot rövid idő alatt kifejlesztjük, és a rendszerbe integráljuk – így biztosítjuk az egészségügyi intézmények bevételeivel, teljesítményével, pénzügyi információival és betegmozgásával kapcsolatos adatok gyors és rugalmas elérését.

A rendszer segítségével mindig a megfelelő irányba lehet terelni nem csak a szakrendeléseket, kórházi osztályokat, egynapos ellátást, hanem az egészségügyi intézmények háttérszolgáltatásait is. A MedControl a gyors döntéshozatalhoz megfelelő kontrollal vértezi fel az intézményi menedzsmentet.


BSI


A MedControl DEMO verziójának letöltése itt!
Copyright 1991 - 2018 © Béker-Soft Informatika Kft.π designed by Robilix WEB